Verkkouutiset

IS: Sdp:n puoluesihteerin yhtiö laskutti Venäjän Gazpromilta lähes 200 000 euroa

Antton Rönnholm perusti kaasuputkihankkeen konsultointiin Belgiaan oman yrityksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilta-Sanomat uutisoi Sdp:n uuden puoluesihteerin Antton Rönnholmin toimineen 2011-2013 Venäjän valtionyhtiö Gazpromin South Stream -kaasuputkihankkeen parissa.

Antton Rönnholm hoiti hankkeessa suhteita mediaan ja päätöksentekijöihin Brysselissä ja kohdemaissa. Tuolloin Belgiassa kirjoilla ollut Rönnholm perusti Belgiaan yksin omistamansa yrityksen Philotimo Consultingin. Hän oli sen ainoa työntekijä.

Rönnholm sanoo, ettei yhtiö saanut tuloa muualta kuin South Stream -hankkeesta. Yhtiön liikevaihto oli kahtena tilikautena yhteensä noin 179 000 euroa.

”Perustin hanketta varten konsulttiyhtiön kuten muutkin konsultit, koska hankkeeseen ei haluttu palkata ketään omille palkkalistoille”, Antton Rönnholm sanoo IS:lle.

Toimeksianto jatkui hänen mukaansa vielä keväällä 2013, kunnes hän itse irtautui siitä omasta aloitteestaan. Hän kertoo lopettaneensa yrityksen 2013 ja myyneensä sen suomalaiselle ostajalle 2014.

Rönnholm kertoo tehneensä vaikuttamissuunnitelmia ”eli keneen pitää olla yhteydessä ja mitä tapahtuu. Oli paljon raportointia siitä, mitä EU:ssa on agendalla ja regulaatioanalyysia”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)