Verkkouutiset

RKP:n eduskuntaryhmä vaatii kaikille turvapaikanhakijoille henkilökorttia

RKP:n eduskuntaryhmä vaatii sisäministeriötä välittömästi myöntämään turvapaikanhakijoille henkilökortit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Henkilökortti mahdollistaa pankkitilin avaamisen ja siten työn vastaanottamisen.

– Käytännön esteet turvapaikanhakijoiden työn vastaanottamiselle nousevat taas esiin täällä käydyissä keskusteluissa. Pitkät odotusajat ovat vain osa ongelmaa. Haastavaa on myös pankkitilin avaaminen, mikä puolestaan on edellytys palkan vastaanottamiselle tehdystä työstä, sanoo ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Eduskuntaryhmä painottaa, että turvapaikanhakijoiden pitäisi Suomessakin saada työskennellä heti tänne saavuttuaan.

Henriksson toteaa, että yhteiskuntamme tulisi keskittyä vähemmän vastakkainasetteluun ja sen sijaan nähdä maahanmuuton tuomat mahdollisuudet. Hän pitää turvapaikkaprosessien oikeudenmukaisuutta ensisijaisen tärkeänä ja huomauttaa, että paras tapa kotoutua nopeasti on päästä mukaan työelämään.

– On myös hallituksen vastuulla viestiä vastakkainasettelua vähentävällä tavalla. Maan henkisestä ilmapiiristä on syytä olla hyvin huolissaan. Nyt tarvitaan yhteisymmärrystä, Henriksson sanoo.

RKP:n eduskuntaryhmä sanoo tukevansa pakolaispolitiikan pohjoismaista yhtenäistämistä, mutta ”ei missään olosuhteissa voi hyväksyä Tanskan linjaa”.

– Sen sijaan Suomen viranomaisten tulisi ensi sijassa aloittaa läheisempi yhteistyö Ruotsin kanssa. Tavoitteena tulisi olla yhtenevät turvallisten maiden arviointiperusteet ja perheiden yhdistämiskriteerit.

Eduskuntaryhmä painottaa, että Suomen tulee seurata kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia myös kielteisen turvapaikan saaneiden kohdalla.

– Myös takaisin lähetettäviä tulee kohdella kunnioittavasti.

RKP:n eduskuntaryhmä vieraili tiistaina Kirkkonummen Evitskogin vastaanottokeskuksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)