Verkkouutiset

Paula Risikko TE:lle: Irakille ei voi antaa riihikuivaa rahaa

Sisäministerin mukaan Suomi yrittää saada sopimuksen Irakin kanssa, jotta palautukset käynnistyisivät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Paula Risikon (kok.) mukaan oli odotettavissa, että jännittyneisyys lisääntyy turvapaikanhakijoiden saadessa kielteisiä päätöksiä.

– Oikeusvaltiossa on oikeus valittaa. Kolikon toinen puoli on se, että vastaanottokeskuksissa aika pitkittyy ja jännittyneisyys kasvaa, Risikko sanoo Talouselämälle.

Hän muistuttaa, että vuonna 2015 Suomeen tuli yli 40 000 turvapaikanhakijaa. Nyt edessä on myönteisten päätösten saaneiden integrointi ja kielteisten palauttaminen. Ministerin mukaan viranomaisille pitää antaa työrauha, eikä hän hyväksy virkatoimessa olevan poliisin vastustamista.

Yksi osa ongelmaa on Irak. Maa ei ole tehnyt sopimusta palautuksista. Maa ei suostu ottamaan vastaan kielteisen päätöksen saaneita kansalaisiaan. Risikon mukaan Suomi antaa humanitääristä ja asiantuntija-apua Irakiin, jotta sopimus saataisiin Irakin kanssa aikaiseksi, mutta Suomi ei suostu ostamaan sopimusta.

– Suomi voi antaa asiantuntija-apua, esimerkiksi poliisien ja turvallisuusalan koulutusta, mutta ei riihikuivaa rahaa.

Suomen vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä 15 221 henkilöä, joista 1 403 on saanut myönteisen päätöksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)