Verkkouutiset

”Vain ideologia ja äänestäjien kalastelu ajavat nyt Sdp:tä sotessa”

Kokoomuksen kansanedustaja arvostelee, että soten pohjatyön virheet halutaan korjata vielä yhdellä virheellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) on ollut sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen kovaääninen arvostelija. Perjantaina hän kirjoitti parlamentaarisen sote-ryhmän tekemän kiirehtimisen jälkeen, että hanke on ”todella surullinen esimerkki poliitikoista väärissä rooleissa”.

Harri Jaskari on nyt laittanut Facebookiin tämän linkin Iltalehteen. Linkissä olevassa jutussa Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo pyrkivänsä hakemaan ratkaisua tällä vaalikaudella.

– Niinpä niin! Huonosti kun on pohjatyöt tehty, niin halutaan korjata virheet vielä yhdellä virheellä. Mikään muu kuin ideologia ja äänestäjien kalastelu ei aja SDP:tä tässä eteenpäin, Harri Jaskari kirjoittaa Facebook-kommenttinaan.

Hän huomauttaa, että ”valiokuntien arviot eduskunnassa olivat murskaavat”, jonka vuoksi niitä ei muutamassa päivässä selvitetä.

Jaskarin mielestä ”nyt puhutaan rakenteista kuin pitäisi puhua toiminnasta ja hyvästä palvelusta ihmisille”.

– Miksi eri terveyspalvelujen hintoja ei kerrota läpinäkyvästi? Miksi ihmisille ei voi kertoa laadusta tai edes mitata ihmisten laatukokemuksia ja laittaa ne ihmisten näkyville nettiin? Miksi tilaaja ja tuottaja ovat sama asiaa? Miksi ne paikallispäättäjät, jotka ovat hoitaneet hommansa hyvin, joutuvat nyt maksamaan hyvin tehdystä työstä?, Jaskari kysyy.

– Miksi kapitaatioperiaatteen laskukaavaa ei ole avattu, vaikka kunnat ovat sitä vaatineet? Haluan vastauksia kysymyksiini ennen kuin voin hyvällä omallatunnolla hyväksyä asian etenemisen. Puolueen linja pitää olla analyyttisen selvittelyn linja ennen päätöksiä!

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)