Verkkouutiset

Rikos- ja riita-asioiden sovittelumäärä kasvoi 9,5 prosenttia

Sovitteluun ohjattujen rikos- ja riita-asioiden määrä kasvoi viime vuonna 9,5 prosenttia vuodesta 2014.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rikos- ja riita-asioiden sovitteluun ohjattiin viime vuonna yhteensä 12 523 rikos- ja riita-asiaa, rikosasioita oli 11 941 ja riita-asioita 582.

Kaikista sovitteluun ohjatuista rikos- ja riita-asioista runsas puolet oli väkivaltarikoksia. Väkivaltarikosten osuus sovitteluun tulleista tapauksista kasvoi edellisestä vuodesta kahden prosenttiyksikön verran.

Sovitteluun ohjatuissa aloitteissa oli viime vuonna noin 2 200 lähisuhteessa tapahtunutta henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta. Sovitteluun ohjattujen lähisuhteessa tapahtuneiden rikosten osuus kaikista sovitteluun tuoduista rikos- ja riita-asioista oli 18 prosenttia.

Sovitteluprosessi käynnistyi 68 prosentissa sovitteluun ohjatuista rikosasioista. Sopimus syntyi 80 prosentissa käynnistyneistä prosesseista.

Vuonna 2015 rikos- ja riita-asioita sovitteli 1 172 vapaaehtoista, tehtävään koulutettua sovittelijaa.

Tekijöiksi epäillyistä 36 prosenttia oli alle 21-vuotiaita. Alle 15-vuotiaiden osuus tekijöiksi epäillyistä oli 11 prosenttia, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)