Verkkouutiset

Reserviupseerit huolissaan – ”Jatkossa oltava kyky suurempien joukkojen perustamiseen nopeasti”

Voimakkaasti muuttunut turvallisuuspoliittisen ympäristö edellyttää Reserviupseeriliiton mukaan toimenpiteitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahden mukaan on erittäin tärkeää, että Suomella on mahdollisuus kohottaa asevelvollisista koostuvien joukkojen valmiutta sekä varmistaa riittävän joukon perustaminen pikaisesti, jos tilanne sitä vaatii.

– Tämä edellyttää muutoksia asevelvollisuuslakiin, hän sanoo tiedotteessaan.

Suomen turvallisuuspoliittinen ympäristö on hänen mukaansa muuttunut voimakkaasti viime vuosien aikana. Kolmen kuukauden käskyaika kertausharjoituksiin on aivan liian pitkä. Asevelvollisuuslakia olisi siis syytä muuttaa ketterämmäksi Suomen oman edun takia.

– Meillä on jatkossa oltava kyky nykyistä merkittävästi suurempien joukkojen perustamiseen nopeasti.

Hän pitääkin kannatettavana lain muuttamista siten, että puolustusvoimain komentaja voisi määrätä sotilaallisen valmiuden kohottamiseen tarkoitettuun kertausharjoitukseen välittömästi korkeintaan 25.000 asevelvollista.

– Nopeasti muodostettavien joukkojen ikärakenne tulee olla nuorta, jolloin asevelvollisuusajan opit ovat vielä hyvin muistissa.

Nuorten miesten ja naisten sijoittaminen korkean valmiuden joukkoihin on Halkilahden mukaan myös yhteiskunnan kannalta paras vaihtoehto. Tässä elämänvaiheessa on helpointa irtautua työ- tai opiskeluelämästä maamme puolustamiseen, jos tilanne sitä vaatii.

– On kuitenkin tärkeää, että sotilaallisen valmiuden joustavan kohottamisen johdosta kertausharjoituksiin määrättävien työssäkäyvien asevelvollisten irtisanomisturva ja toisaalta opiskelevien reserviläisten mahdollisuus jatkaa opintoja joustavasti varmistetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)