Reserviläisliitto: Uudistukset lisäävät puolustusjärjestelmämme uskottavuutta

Reserviläisliitto kannattaa asevelvollisuuslain muuttamista niin, että reserviläisiä voitaisiin kutsua kertausharjoituksiin nykyistä paljon nopeammin.

  • LKS 20150831 - Kansanedustaja Mikko Savola (kesk) eduskunnassa Helsingissä 27. huhtikuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savolan (kesk.).

    ()

Puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savolan (kesk.) mukaan lain muutosesitys on oikeanlainen vastaus siihen haasteeseen, jonka sodankäynnin viimeaikainen kehitys on asettanut puolustusjärjestelmällemme.

– Toteutuessaan uudistukset lisäävät sekä puolustusjärjestelmämme toimivuutta että sen uskottavuutta nykypäivän toimintaympäristössä, jota leimaavat hybridisodankäynti, sotilaallisen voiman näyttö ja osin sillä uhkaaminen, nopea tilanteenkehitys sekä sodan ja rauhan välisen rajan hämärtyminen, Alajärven Reserviläisten 60-vuotisjuhlassa lauantaina puhunut Mikko Savola sanoi.

Reserviläisliiton mielestä uudistusta pitää kuitenkin tarkastella myös yksittäisen reserviläisen näkökulmasta.

– Ne sodan ajan yksiköt, jotka on näissä tilanteissa kaavailtu kutsuttavaksi nopeasti harjoituksiin, on muodostettava niistä reserviläisistä, joille välitön palvelukseen astuminen ei tuota ylivoimaisia ongelmia, ja jotka ovat varmuudella kykeneviä irtaantumaan siviilityöstään hoitamaan sodan ajan tehtävänsä, Savola sanoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.