Reserviläisliitossa ennätysmäärä jäseniä – "Maailmantilanne on herättänyt kiinnostuksen maanpuolustukseen"

Epävakaa tilanne maailmalla on Reserviläisliiton mukaan kasvattanut suomalaisten kiinnostusta maanpuolustusasioihin.

  • LKS 20150810 // 20150409 // LKS 20141210 - Pohjois-Euroopan suurin armeijan harjoitusalue, Rovajärven harjoitusalue torstaina 23.5.2013. Sotilaita ja reserviläisiä matkalla kohti harjoitusaluetta. Harjoitusta oli seuraamassa sotilaita myös muista Pohjoismaista. STR / LEHTIKUVA Kaisa Siren

    Sotilaita ja reserviläisiä matkalla kohti Rovajärven harjoitusaluetta keväällä 2013.

    ()

Reserviläisliitto kertoo jäsenmääränsä nousseen viime vuonna kaikkien aikojen ennätykseen, vaikka vielä vuosina 2010–2011 jäsenmäärä oli laskussa.

Reserviläisliiton jäsenyhdistyksiin kuului vuoden lopussa 37 152 henkilöä, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Jäsenten määrä kasvoi viime vuonna noin tuhannella.

Viime vuonna 60-vuotisjuhlaansa viettäneen liiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg kertoo, että juhlavuoden aikana liiton näkyvyys kasvoi ja tunnettuus lisääntyi.

– Myös muuttunut maailmantilanne on todennäköisesti herättänyt ihmisten kiinnostuksen maanpuolustusasioihin. Ukrainan ja Syyrian sodat ja lähialueillamme tapahtuvan sotilaallisen harjoittelun ja toiminnan lisääntyminen tuovat turvattomuuden tunnetta ihmisille, Nyberg arvioi liiton tiedotteessa.

Reserviläisliiton jäsenmäärä kasvoi hänen mukaansa huomattavasti myös Georgian kriisin aikana vuonna 2008.

Lisäksi liiton jäsenhankinnasta palkitaan aiempaa paremmin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.