Verkkouutiset

Ministeri Rehula lupaa: Sote-henkilöstön asemasta huolehditaan

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) mukaan sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavan ja niiden tukipalveluissa toimivan henkilöstön asemasta huolehditaan sote-uudistuksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tarvitsemme tekeviä käsiä sosiaali- ja terveydenhuollossa ja myös niiden tukipalveluissa tulevina vuosina. Kyse on koko suuren muutoksen toisesta keskeisimmästä syystä eurojen riittävyyden lisäksi – osaavan ja ammattitaitoisen henkilöstön riittävyydestä palvelutarpeeseen nähden, Juha Rehula sanoi vapunaattona Raahessa ja Oulussa.

– Näillä aloilla työskentelevien ei tarvitse olla huolissaan: työtä kyllä riittää, vaikka kuinka ottaisimme käyttöön uusinta tekniikkaa ja digitalisaation tuomia etuja, Rehula jatkoi.

Hänen mukaansa valmistelun lähtökohtana on, että kuntien ja kuntayhtymien sote-palveluja tuottava henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksen periaatteella maakuntien palvelukseen.

– Liikkeenluovutustilanteissa henkilöt siirtyvät luovutuksensaajalle automaattisesti niin sanottuina vanhoina työntekijöinä, eli sopimuksissa olemassa olevine ehtoineen, Rehula kertoi.

Ministeri totesi, että alueilla tarvitaan erilaista muutostukea, kuten informaatio-ohjausta. Muutoksen läpivienti edellyttää Rehulan mukaan paljon alueellisilta muutosjohtajilta ja niiltä ammattilaisilta, jotka muutosta toteuttavat.

Maakunnille siirtyy yli 400 organisaatiota ja 215 000 henkilötyövuotta vuoden 2019 alusta alkaen. Henkilöistä suurin osa työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa. Noin puolella kuntasektorin työntekijöistä työnantaja vaihtuu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)