Verkkouutiset

Ray: Kesätyöllä voi olla ratkaiseva merkitys nuoren työllistymisen kannalta

Tuoreen tutkimuksen mukaan kesätöiden vaatimuksia pidetään liian suurina ja töiden saamista entistä vaikeampana. Jatkotyöllistymisen kannalta niillä on kuitenkin merkittävä rooli.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raha-automaattiyhdistyksen teettämän kyselyn mukaan hieman yli puolet suomalaisista uskoo, että nuorien kesätyölle asettamat vaatimukset, kuten palkka ja työn mielekkyys, ovat liian suuria. Toisaalta moni kokee myös, että kesätyön luonne on muuttunut vaativammaksi. Viime vuonna tehdyn barometrin mukaan nuoret ovat kuitenkin työn suhteen joustavia.

”Yli puolelle kelpaa lähes mikä tahansa työ eikä palkkatoive todellakaan ole mahdoton. Tärkeintä on päästä töihin”, avustusohjelman johtoryhmän vetäjä Jari-Pekka Hietsilta sanoo tiedotteessa. Hän arvioi, että kyse voi tuloksessa olla ennakkoluuloista.

Tutkimuksen mukaan noin 59 prosenttia suomalaisista kokee myös, että kesätyön saaminen on aiempaa vaikeampaa. Kokemuksella on kuitenkin suuri merkitys, sillä jopa kaksi kolmesta suomalaisesta on hyötynyt kesätyöstään työurallaan myöhemmin.

”Tulos osoittaa, että kesätyöllä voi olla ratkaiseva merkitys nuoren työllistymisen kannalta. On tärkeää, että nuori saa sen ensimmäisen työpaikan, josta lähteä rakentamaan työuraa”, sanoo erityisasiantuntija Sini Toikka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)