Verkkouutiset

RAY:n pelimarkkinointi kiellettiin: ”Kooltaan antaa vaikutelman tavanomaisesta mainoksesta”

RAY kertoo Poliisihallituksen kieltäneen Harjakainen-pelin markkinoinnin, koska ilmoituksissa ja julisteissa keskitytään pelin graafiseen tunnukseen, joka on viihteellinen ja elämyksellinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisihallitus kielsi 2. kesäkuuta RAY:ta markkinoimasta Harjakainen-peliään siten, kuin se on kevään aikana tehnyt. Kielto on voimassa 15.6.–14.9.2015, ja sen tehosteeksi on asetettu uhkasakko.

RAY kertoo tiedotteessaan, että Poliisihallituksen näkemyksen mukaan Harjakainen-pelin markkinointi ei tosiasiallisesti poikkea esitystavalta, tietosisällöltä tai markkinoinnin näkyvyydeltä tavanomaisesta markkinoinnista.

Kieltoa kuitenkin perusteltiin RAY:n mukaan sillä, että Harjakaista esittelevissä ilmoituksissa ja julisteissa keskitytään pelin graafiseen tunnukseen, joka on viihteellinen ja elämyksellinen. Muu pelikohdeinformaatio on vähäistä.

Päätöksessä painotetaan RAY:n mukaan, että toteutettu markkinointi on kooltaan sellaista, että se antaa vaikutelman tavanomaisesta mainoksesta. Pelistä on ollut ilmoitus koko sivun kokoisena RAY:n asiakaslehti Raymondissa sekä juliste bussipysäkeillä.

RAY:n liiketoimintajohtaja Timo Kiiskinen kertoo RAY:n ottavan asian vakavasti.

– Varmistamme pikaisesti, että missään ei ole enää päätöksessä kuvatun tapaista materiaalia. Tämä kieltopäätös on perusteluiltaan sellainen, että meidän on käytävä tarkentavia keskusteluja Poliisihallituksen edustajien kanssa siitä, miten jatkossa vältämme vastaavat tilanteet, Kiiskinen kertoo RAY:n tiedotteessa.

Lue myös:

Sisäministeriö vaatii Poliisihallitukselta selvitystä arpajaislain tulkinnasta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)