Verkkouutiset

Kokoomuspomo vihreiden Guggenheim-listasta: Liian aikaista, mutta ei kaada museota

Tatu Rauhamäen mielestä vielä ei kannata asettaa Guggenheimille ehtoja, koska arkkitehtuurikilpailuakaan ei ole pidetty.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.) arvioi, että vihreiden esittämät Guggenheim-vaatimukset eivät uhkaa museon rakentamista. Hänen mielestään vihreät kuitenkin esittää listansa liian aikaisin.

– Tässä vaiheessa tehdään vasta päätös arkkitehtuurikilpailusta. On liian aikaista puhua mahdollisista reunaehdoista.

Helsingin vihreät listasi torstaina ehtonsa Guggenheimin rakentamiselle. Vihreät haluaa, että Helsinki luopuu jostain isosta liikennehankkeesta, esimerkiksi Kehä ykkösen liittymästä Itäkeskuksessa. Vihreät vaatii myös keskustakirjaston rakentamista ja Helsinki kuvataidekaupunkina -hankkeen toteuttamista.

– Säätiö voi oman harkintansa mukaan käynnistää arkkitehtuurikilpailun tietoisena ehdoistamme, vihreät toteaa tiedotteessaan.

Jos Helsingin kaupunginhallitus myöntää Guggenheimin säätiölle tonttivarauksen Etelärannasta, säätiö järjestää museosta arkkitehtuurikilpailun.

Rauhamäki muistuttaa, että tonttivaraus ja arkkitehtuurikilpailun järjestäminen eivät vielä tarkoita, että Guggenheim rakennetaan vaan että kaupunki voi niidenkin jälkeen perua hankkeen. Kilpailu olisi kuitenkin askel eteenpäin.

– Se ei ole sitoumus, mutta signaali siitä, että kaupunki haluaa selvittää asian vakavasti, Rauhamäki sanoo.

Hänen mukaansa kokoomus on valmis keskustelemaan kaikista ehdoista.

– Vihreät on oikeassa siinä, että hankkeen pitää mahtua niihin investointiraameihin, joista on sovittu.

Rauhamäki sanoo silti, että lukuisia asioita on edelleen auki: millainen rakennuksesta tulee, millä rahoituksella se toimii, millaisessa taloudellisessa tilanteessa museo rakennettaisiin, mitä muita isoja investointeja kaupunki tekee samaan aikaan.

– Siihen kuuluvat nämä keskustelut, joita vihreät nyt käy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)