Verkkouutiset

Rattijuoppojen aiheuttamia onnettomuuksia vähiten vuosikymmeniin

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan viime vuonna sattui vähemmän alkoholin vaikutuksen alaisena ajettuja kuolinonnettomuuksia kuin koko Suomen onnettomuustutkinnan historian aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkoholionnettomuuksia sattui viime vuonna 27, kun vuonna 2013 luku oli miltei kaksinkertainen. Promillelukemat olivat kuitenkin edelleen synkkiä, sillä 70 prosenttia onnettomuuskuskeista ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Noin 40 prosentilla kuljettajista oli taustallaan rattijuopumustuomio. Törkeät rattijuoppoudet laskivat hieman edellisvuodesta, jolloin 1,2 promillen raja oli ylittynyt 81 prosenttia kaikista tapauksista.

Alkoholionnettomuuksien määrän lisäksi väheni myös niiden suhteellinen osuus kaikista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista. Vuonna 2014 alkoholionnettomuuksien osuus oli 17 prosenttia, kun se yleensä on ollut jopa 26 prosentin luokkaa.

– Vuoden 2013 mustien lukujen jälkeen on päästy taas takaisin parempaan kehitykseen, joka oli nähtävissä vuonna 2012. Luvut olivat silloinkin historiallisen alhaiset. Työtä rattijuoppojen saamiseksi pois liikenteestä on kuitenkin tehtävä edelleen systemaattisesti. Jokainen tapaus on liikaa ja valtava turvallisuusriski, liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari sanoo tiedotteessaan.

Yleisin onnettomuustyyppi juopumustapauksissa oli tieltä suistuminen (66 %). Toisen auton kanssa yhteenajoja oli 26 %.

– Tyypillisessä alkoholionnettomuudessa yksin ajava kuski suistuu kesäisenä viikonloppuyönä tieltä kohtalokkain seurauksin. Viime vuonna sattui kuitenkin esimerkiksi valitettava onnettomuus, jossa humaltuneen kuskin lisäksi henkensä menetti myös kolme hänen kyydissään ollutta matkustajaa, liikenneturvallisuustutkija Arja Holopainen kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)