Verkkouutiset

IS: Marskin ratsastajapatsas pahassa kunnossa

Pääkaupungin näkyvän muistomerkin kivet ovat halkeilleet ja kohoilleet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheimin (1867-1951) ratsastajapatsas Helsingin Mannerheimintiellä on Ilta-Sanomien mukaan kokenut kovia kesän aikana.

Patsaan yksi laattarivi laskee ja riveistä nousee parin senttimetrin kynnyksiä. Yksittäisiä laattoja on haljennut ja keikkuu painon alla.

Ratsastajapatsasta ympäröivän tasanteen reunakivet ovat liukuneet paikoiltaan. Osa ympäröivästä mukulakivetyksestä on avattu sähköverkkotyön vuoksi. Ympäröivien laattojen välissä on roskia ja tupakantumppeja.

Patsaassa Mannerheimin nimen ja elinvuosien vieressä jalustassa on noin viikon ajan ollut valkoinen törkysuttaus, jota ei ole poistettu.

Helsingin Taidemuseon amanuenssi Teija Mononen kertoo IS:lle huomanneensa itsekin ”aika pahalta” näyttävän tilanneen ja asiasta kerrotun Helsingin kaupunkiympäristön toimialalle. Patsaan jalusta on jo kärsinyt useista puhdistuksista. Myös Sibelius-monumenttia on tänä kesänä töhritty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)