Verkkouutiset

Raskaan liikenteen valvonta paljasti ajoneuvojen kunnon yhä huonontuneen

Poliisin viime viikolla suorittamassa raskaan liikenteen valvonnassa todettiin 280 ajo- ja lepoaikarikkomusta ja 68 ajopiirturirikkomusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ajoneuvon epäkunnon vuoksi matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan neljässä tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin 80 kappaletta.

Lisäksi rangaistuksia jaettiin muun muassa kuorman varmistamiseen (53), kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin (53) sekä ylikuormiin (34) liittyen.

– Vuoden 2016 vastaavana aikana järjestettyyn tehovalvontaan verrattuna muutoksia huonompaan suuntaan oli tapahtunut esimerkiksi turvalaiterikkeiden osalta, viime vuonna 13 rikettä ja nyt 34, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo.

Hänen mukaansa ajoneuvojen kunnossa oli puutteita myös aikaisempaa enemmän.

– Tosin tässä tilanne ei ollut huonontunut enää niin nopealla tahdilla kuin viime vuoden aikana, Onninen toteaa.

Viime vuotta vähemmän seuraamuksia sen sijaan jaettiin muun muassa puutteellisista kuorman varmistamisista.

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti viime viikon koko maassa. Valvontajakson aikana tarkastettiin yhteensä 2 189 raskasta ajoneuvoa, joista 1922 kotimaista sekä 267 ulkomaista. Kuljettajille määrättiin kaikkiaan 653 seuraamusta ja annettiin lisäksi 371 huomautusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)