Verkkouutiset

Päivi Räsänen IL:lle Afganistanin surmista: Ajatukseni ovat omaisten puolella

Sisäministeri Päivi Räsänen järkyttyi tuntemiensa suomalaisnaisten surmista Afganistanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Moottoripyörällä liikkuneet miehet ampuivat kaksi suomalaisnaista torstaina Heratin kaupungissa Länsi-Afganistanissa. Miehet käyttivät vaimennettuja aseita.

Naiset työskentelivät Suomen Evankelisluterilaiselle Kansanlähetykselle. Heillä oli vuosien kokemus terveydenhoitotyöstä Afganistanissa.

Sisäministeri Päivi Räsänen tunsi naiset henkilökohtaisesti ja suree heitä. Räsäsen puoliso Niilo Räsänen työskentelee Kansanlähetysopiston rehtorina.

”Ennen muuta olen murheissani ajatellen uhrien omaisten tuskaa. Oma myötätunto, ajatukset ja rukoukseni ovat heidän puolellaan. Heillä on varmasti ollut huolta näissä oloissa olleista läheisistään aikaisemminkin ja nyt tapahtui se pahin”, Päivi Räsänen toteaa Iltalehdelle.

Räsäsen mukaan tapahtuneella voi olla laajempiakin seurauksia. Hän on huolissaan siitä, miten tapahtunut vaikuttaa heikoimpien asemaan Afganistanissa.

”Jos kansainvälisten avustusjärjestöjen työtä vaikeutetaan, voi se olla afgaaneille itselleen katastrofi.”

Räsänen sanoi, että naisten julma surma vaikuttaa kriisialueilla tehtävän lähetystyön tulevaisuuteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)