Verkkouutiset

”Uudistus todella huono” – Rakennusliitto arvostelee työvoimatoimistoja huonosta palvelusta

Työ- ja elinkeinotoimistojen uudistuksen piti parantaa palvelua, mutta toisin on käynyt, arvostelee Rakennusliitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liiton mukaan rakentajat ovat edelleen tyytymättömiä työvoimatoimistojen huonoihin palveluihin.

Rakennusliitto ilmaisi jo pari vuotta huolensa monien työvoimatoimistojen sulkemisesta.

– Näyttää siltä, että huoli oli aiheellinen, mutta korjausliikkeitä ei ole tehty. Kasvu- ja maakuntakeskuksissa asia ei ole välttämättä ongelmallinen, mutta harvaan asutuilla alueilla uudistus tarkoittaa palvelulinjojen (työnvälitys- ja yrityspalvelut, osaamisen kehittämispalvelut ja tuetun työllistämisen palvelut) asiakkaiden tilanteen heikkenemistä, Rakennusliitto sanoo tiedotteessaan.

Liiton mukaan työttömät rakentajat kokevat, että työvoimatoimistojen toiminnan heikentymisestä kärsivät etenkin heikoimmin työllistyvät tai pitkäaikaistyöttömät.

– Toimistojen palveluja on suunnattu yhä enemmän tietoverkkoja käyttäville pitkälle koulutetuille asiantuntijoille. Samalla edellytetään, että jokaisella työttömällä on käytössään nettiyhteydellä varustettu tietokone ja pankkitunnukset.

Rakentajien mielestä työvoimatoimistojen hätäinen uudistus kovan työttömyyden oloissa oli ”todella huonosti harkittu ja toteutettu”.

– Yhtenä esimerkkinä rakentajat mainitsevat sen, että puhelinasioinnin tulisi olla ehdottomasti maksutonta. Työttömien rahat kuluvat kyllä elämisen perusasioihin, toteavat rakentajat.

Niin ikään Rakennusliitto moittii sitä, että työvoimatoimistoissa on yhä vähemmän asiakaspalvelussa olevia työntekijöitä, vaikka avun tarve on lisääntynyt työttömyyden ja etenkin pitkäaikaistyöttömyyden takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)