Verkkouutiset

IL: Venäjän rajavirkailija pyysi turistia viemään turvapaikanhakijan mukanaan Suomeen

Kainuun rajavartiosto vahvistaa "normaalista liikenneprofiilista poikkeavan henkilön".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti kertoo Vartiuksen raja-asemalla suomalaismiehelle tiistaina tapahtuneesta. Venäjän puolella tankkaamassa käyneelle suomalaismiehelle ehdotettiin hänen palatessaan Venäjän tullissa erikseen, että hän ottaisi paikalla olleen turvapaikanhakijan kyytiinsä.

Suomalaismies oli kieltäytynyt. Hän ihmettelee, miten kolmikymppinen ja ”afgaanilta” näyttänyt turvapaikanhakija edes oli tullissa, sillä rajalla on useita kilometrejä aiemmin puomi jota ei saa ohittaa kävellen.

Miehen mukaan rajavartiosto oli vielä soittanut hänelle jälkeenpäin kysyäkseen tilanteesta. Hänelle oli sanottu, että ”ollaanpa varpaillaan, että onko sieltä tulossa enemmänkin”.

Kainuun rajavartioston rajatoimiston päällikkö Mikko Lehmus vahvistaa IL:lle, että Vartiuksessa on ollut ”normaalista liikenneprofiilista poikkeava henkilö”. Suomeen turvapaikanhakijaa ei kuitenkaan saapunut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)