Verkkouutiset

IL: Suomen itärajalla korkea valmius – eläkeläisten lisäreservi valvomaan tilannetta

Itärajan ennustettavuus on heikentynyt ja laittoman maahantulon kasvua pelätään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen itärajan valmiustilanne on tällä hetkellä korkealla tasolla. Iltalehti kertoo, että alkukesän aikana Rajavartiolaitos on perustanut sadan miehen nopeasti käyttöön saatavan lisäreservin. Lisäreservi koostuu eläkkeelle jääneistä rajamiehistä.

Syynä itärajan tilanteeseen on turvallisuustilanne, joka on Iltalehden haastatteleman everstiluutnantti Jarkko Alenin mukaan muuttunut ”huomattavasti” viimeisten neljän vuoden aikana.

Alen kertoo, että nyt perustetulla lisäreservillä pystytään tarvittaessa vahvistamaan toimintaa nopeastikin, mikäli tilanne rajalla niin vaatii.

– Jos perustilanne itärajalla häiriintyy, tarvitsemme nopeasti lisää resursseja. Myös itärajan ennustettavuus on heikentynyt ja pelkäämme muun muassa laittoman maahantulon kasvua, Alen kertoo

Turvallisuustilanteen lisäksi myös Suomen heikko taloustilanne ja siitä seuranneet sopeuttamistoimet vaikuttavat rajavartioston toimintaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)