Verkkouutiset

TS: Raiskauskriisikeskukseen paljon yhteydenottoja

Raiskauskriisikeskus Tukinaisesta kerrotaan Turun Sanomille, että yhteydenotot ovat lisääntyneet viime aikoina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisityön kehittämispäällikkö Heli Heinjoki arvioi, että lisääntyneiden yhteydenottojen taustalla on julkinen keskustelu, joka on rohkaissut hakemaan apua.

–  Kun julkisuudessa on alettu avoimemmin keskustella tästä tabuluonteisesta asiasta, ihmiset ovat rohkaistuneet siihen, että siitä voi puhua ja siihen pitää hakea apua, Heinjoki kertoo.

Poliisille ilmoitetaan noin tuhat raiskaustapausta vuosittain. Naisuhritutkimuksen mukaan tapauksia jää ilmoittamatta poliisille noin 15 000 vuodessa. Myös raiskauskriisikeskukseen on tullut yhteydenottoja naisilta, jotka eivät ole kertoneet asiasta poliisille.

–  Uhria tuetaan, että rikosilmoitus tehtäisiin. Rikosilmoituksen tekeminen on tärkeää, sillä kyse on rikoksesta. Tärkeää, että uhri voisi saada hyvityksen ja rikollinen saataisiin kiinni. Ja kuten poliisi on toivonut, monissa eri tilanteissa olisi myös tärkeää saada tietoa, kuinka yleistä se on.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)