TS: Raiskauskriisikeskukseen paljon yhteydenottoja

Raiskauskriisikeskus Tukinaisesta kerrotaan Turun Sanomille, että yhteydenotot ovat lisääntyneet viime aikoina.

  • LKS 20160108 Poliisiauto ja poliiseja Myyrmäessä Vantaalla 30. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Vain pieni osa raiskauksista tulee poliisin tietoon.

    ()

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisityön kehittämispäällikkö Heli Heinjoki arvioi, että lisääntyneiden yhteydenottojen taustalla on julkinen keskustelu, joka on rohkaissut hakemaan apua.

–  Kun julkisuudessa on alettu avoimemmin keskustella tästä tabuluonteisesta asiasta, ihmiset ovat rohkaistuneet siihen, että siitä voi puhua ja siihen pitää hakea apua, Heinjoki kertoo.

Poliisille ilmoitetaan noin tuhat raiskaustapausta vuosittain. Naisuhritutkimuksen mukaan tapauksia jää ilmoittamatta poliisille noin 15 000 vuodessa. Myös raiskauskriisikeskukseen on tullut yhteydenottoja naisilta, jotka eivät ole kertoneet asiasta poliisille.

–  Uhria tuetaan, että rikosilmoitus tehtäisiin. Rikosilmoituksen tekeminen on tärkeää, sillä kyse on rikoksesta. Tärkeää, että uhri voisi saada hyvityksen ja rikollinen saataisiin kiinni. Ja kuten poliisi on toivonut, monissa eri tilanteissa olisi myös tärkeää saada tietoa, kuinka yleistä se on.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.