Verkkouutiset

VS: Veturinkuljettajan jatkuva kauhu: 10–15-vuotiaat hengenvaarassa junaradoilla

Veturinkuljettaja Juha Mankinen kertoo todistaneensa liian monta hengenvaarallista tilannetta työssään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vantaalainen veturinkuljettaja Juha Mankinen varoittaa Vantaan Sanomissa nuorten hengenvaarallisesta toiminnasta junaradoilla.

Mankinen kertoo todistaneensa yhden työvuoron aikana peräti kolme kertaa, kuinka 10–15-vuotiaat pojat ja tytöt liikkuivat junaradan alueella Vantaalla. Kaikki tapaukset sattuivat Hiekkaharjun ja Koivukylän välisellä rataosuudella.

– Havahduin, että asialle pitää tehdä jotain, kun yhdelle työvuorolle sattui peräti kolme tapausta. Se on aivan liikaa, Mankinen huokaisee VS:lle.

Kahdessa tapauksista pojat olivat kiipeämässä aidan yli junaradalle. Kolmannessa tapauksessa tytöt ottivat selfieitä rata-alueella.

– Tällä kertaa kukaan ei onneksi jäänyt junan alle ja henkilövahingoilta vältyttiin. Nuoret olivat kuitenkin menossa tai jo menneet hengenvaaralliselle alueelle.

Mankinen painottaa, että junaradalla ei saa missään tapauksessa liikkua, sillä se on erittäin vaarallista. Hän kehottaa ihmisiä käyttämään yli- ja alikulkukäytäviä sekä tottelemaan tasoristeysopastimia ja turvalaitosten puomeja.

Mankisen mukaan ongelma koskee koko Suomea, vaikka pääkaupunkiseudulla vaaratilanteita sattuu suhteessa eniten johtuen ihmisten ja junien määrästä.

Viisi vuotta VR:n veturinkuljettajana työskennellyt Mankinen kertoo, että luvaton oleskelu radalla on ollut ongelma hänen työuransa alusta asti. Mankisen kohdalle on sattunut noin parikymmentä läheltä piti -tilannetta.

Junan alle jää vuosittain 50–60 ihmistä, toisin sanoen tapauksia on viikoittain.

– Etenkään lapset ja nuoret eivät usein ymmärrä, että juna ei voi väistää eikä ehdi pysähtyä ajoissa, rautatietoimintojen turvallisuuspäällikkö Marko Tuominen Liikennevirastosta kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)