Verkkouutiset

Miksi Suomeen pääsee helpommin – ”ovatko maahanmuuttoviraston uudet työntekijät päteviä?”

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen turvapaikanhakijoita koskevien myönteisten päätösten määrästä ja maahanmuuttoviraston uusien työntekijöiden pätevyydestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen viittaa kysymyksessään keskusteluun siitä, miksi Suomesta saa oleskeluluvan tai turvapaikan helpommin kuin muista Pohjoismaista.

”Esimerkiksi Ylen verkkouutisissa (31.1.2016) oli taulukko, jossa esitettiin Suomen, Ruotsin ja Tanskan irakilaisille myönnettyjen turvapaikkapäätöksien osuutta vuonna 2015. Tanskassa lupia myönnettiin 38 % (tammi-marraskuu), Ruotsissa 58 % ja Suomessa 85 %”, kysymyksessä todetaan.

Viime vuonna pohjoismaissa tehtyjen myönteisten turvapaikkapäätösten osuuksissa on Raatikaisen mukaan kymmenien prosenttiyksikköjen eroja, vaikka päätösten pitäisi perustua samaan kansainväliseen lainsäädäntöön.

Kansanedustaja tekee vertailuja turvapaikanhakijoista maahanmuuttoviraston vuoden 2015 tilastoista.

”Viimeisten viiden vuoden aikana irakilaisten turvapaikanhakijoiden hyväksymisosuus on ollut kaikista hakemuksista 46,5 %, afgaanien 55,5 % ja somalien 65,6 %. Käsitellyistä hakemuksista viiden viimeisen vuoden ajalta on irakilaisten hyväksymisosuus 85 %, afgaanien 72 % ja somalien 88 %. Erityisesti somalialaisille annettujen myönteisten turvapaikkapäätöksien lukumäärä on silmiinpistävä. Vuonna 2015 somalialaisille annettiin 503 myönteistä turvapaikkapäätöstä ja vain 17 kielteistä”.

Mika Raatikaisen mukaan maahanmuuttovirastoon on palkattu yli 500 uutta työntekijää. Hän kysyy ”mitä toimenpiteitä hallitus tulee tekemään jatkossa, jotta valtavasti kasvaneen turvapaikanhakijoiden hakemusmäärän hyväksymiskriteereitä kiristetään huomattavasti vähintäänkin muiden Pohjoismaiden tasolle ja mikä on maahanmuuttovirastoon palkattujen yli 500 uuden työntekijän pätevyys hoitaa turvapaikanhakuprosesseja ja kuinka heidän työskentelyään arvioidaan ja seurataan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)