Verkkouutiset

Parkkisakon saanut tuohtui kaupungin pikasakotuksesta – HU: Pysäköintikielto ilmestyi yhtäkkiä

Asuntovaununsa pysäköinnistä sakon saanut paheksuu Espoon kaupungin toimintaa ja ihmettelee, miksi uudesta pysäköintikiellosta ei informoitu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espoon Kivenlahteen asuntovaununsa pysäköinyt Pentti Kalliomäki kertoo Helsingin Uutisille olevansa tuohtunut Espoon kaupungin pysäköinninvalvonnalle.

Noin viikko sitten asuntovaunuun oli ilmestynyt 60 euron pysäköintivirhelappu ja parkkiaikaa oli rajoitettu 24 tuntiin. Ruukin teollisuusalueen pysäköintipaikalla sai aiemmin pysäköidä vapaasti.

– Hain lauantaina asuntovaunulta vaatteita ja huomasin sakkolapun. Vasta silloin huomasin myös pysäköintiaikaa rajoittavan merkin, Kalliomäki sanoo HU:lle.

Espoon kaupunkitekniikan keskuksesta kerrotaan, että pysäköintiehtoihin tehtiin muutos, jotta autojen ja asuntovaunujen säilyttäjistä päästäisiin eroon.

– Alueella rupesi olemaan romuautojen ja kahden asuntovaununkin säilytystä. Hyväkuntoistenkaan autojen ja vaunujen säilytys ei ole meidän pysäköintipolitiikan mukaista. Parkkipaikoilla pitäisi aina olla jonkinmoinen kierto, perustelee suunnittelurakennusmestari Krister Lundgren HU:lle Espoon kaupunkitekniikan keskuksesta.

Päätös Ruukin teollisuusalueella sijaitsevan parkkipaikan pysäköintiajan rajoittamisesta on tehty jo maaliskuun puolessavälissä. Lundgrenilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, milloin pysäköintiaikaa rajoittavat liikennemerkki on asennettu.

Kalliomäki paheksuu kaupungin nopeaa sakotustoimintaa ja ihmettelee, miksei alueella pysäköineitä vaunun- ja autonomistajia informoitu muutoksesta.

– Rekisterinumeron perusteella olisi ollut helppoa tavoittaa meidät omistajat ja pirauttaa muutoksesta. Kaupunki saisi käyttää tervettä järkeä.

Lundgrenin mukaan kaupungin käytäntö on laittaa vastaavissa tapauksissa kahden viikon siirtokehotuslappu vaunun aisalle tai auton sivupeiliin.

Hänellä ei ole tietoa, jaettiinko Kivenlahdessa siirtokehotuslappuja.

– Uskon, että näin on toimittu tässäkin tapauksessa. Emme lähde heti 60 euron lappuja kirjoittamaan.

Kalliomäki aikoo tehdä sakostaan valituksen.

– Minulla on snadi eläke. Siksi en viitsisi maksaa 60 euroa turhasta, Kalliomäki sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)