Verkkouutiset

Polkupyörävarkauksien määrä kääntyi vihdoin laskuun

Poliisille tehtiin viime vuonna ilmoitus 20 300 pyörävarkaudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jo lähes vuosikymmenen kasvussa olleet polkupyörävarkaudet kääntyivät vihdoin viime vuonna hienoiseen laskuun, tiedottaa Finanssialan keskusliitto. Sekä vakuutusyhtiöille että poliisille ilmoitettiin edellisvuotta vähemmän varastettuja polkupyöriä.

Yhteensä vakuutusyhtiöille ilmoitettiin viime vuonna 17 800 pyörävarkautta. Poliisille ilmoitettiin runsaat 20 300 varastettua pyörää. Syy erilaisiin lukuihin on, että varkaudesta ei esimerkiksi pyörän vähäisen arvon takia välttämättä ilmoiteta vakuutusyhtiölle. Kaikkia varkauksia ei ilmoiteta edes poliisille.

”Kaikki varkaudet pitäisi aina ilmoittaa poliisille, vaikkei haluaisikaan korvauksia. Siten saataisiin tarkempia tietoja pyörävarkauksista, ja se helpottaisi niiden selvittämistä. Nyt ilmi tulee vain jäävuoren huippu”, sanoo Finanssialan Keskusliiton turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen.

Edellisvuonna vakuutusyhtiöille ilmoitettiin 18 400 ja poliisille 22 800 pyörävarkautta.

Pyörään kannattaa myös hankkia jonkinlainen yksilöllinen tunniste, kuten numerosarja runkoon. Sekä pyörästä että tunnisteesta kannattaa myös ottaa valokuva.

Pyörä kannattaa aina pysäköitäessä kahlita kiinteään esineeseen ja lukita kahdella lukolla.

”Runkolukko estää pyörällä ajamisen. Kaarilukolla kiinnitettyä pyörää taas ei voi napata olalle ja kantaa pois”, Pänkäläinen sanoo.

Vaikka tilastot osoittavatkin nyt laskua, ovat varkausmäärät nousseet Pänkäläisen mukaan pysyvästi korkealle tasolle. Syykin on yksinkertainen.

”Pyöräily yleistyy koko ajan, ja pyöriin laitetaan aiempaa enemmän rahaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)