Verkkouutiset

Puuliitto varoittaa yhteentörmäyksen riskistä työmarkkinoilla

Puuliiton puheenjohtajan Jari Nilosaaren mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen poukkoileva linja on lisännyt yhteentörmäyksen riskiä työmarkkinoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Myös työnantajien neuvottelutaktiset toimenpiteet ovat nostattaneet jännitteitä.

– Kun pääministeri (Juha) Sipilä kävi SAK:n hallituksessa kilpailukykysopimusta (kiky) neuvoteltaessa puhumassa sen tarpeellisuudesta tälle maalle, lupasi hän, että kaikki osapuolet pitävät sopimuksesta kiinni. Hallitus ei kuitenkaan ole lupaustaan lunastanut, vaan esimerkiksi työttömyysturvaa on sopimuksen vastaisesti leikattu, Jari Nilosaari sanoi Joroisissa vappuna.

– Jos hallitus jatkaa sopimusten ja niiden takana olevien osapuolten ylenkatsomista, on yhteentörmäystä työmarkkinoilla vaikea välttää, Nilosaari varoittaa.

Hänen mukaansa pelkästään kikyyn kytkeytyvä asetelma lataa paineita ensi syksyn työmarkkinaneuvotteluihin.

– Hallituksella, samoin kuin työehtosopimusten merkityksen vesittämistä hamuavilla työnantajilla, on nyt viimeinen hetki miettiä, haluavatko he edetä sopimisen tietä vai pitävätkö he kiinni ay-liikettä kovistelevasta ja hyvinvointiyhteiskuntaa kovertavasta politiikastaan, Nilosaari sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)