Verkkouutiset

AL: Putin-juustot loppuvat lähiviikkoina

Suolatonta voita, Viola-tuorejuustoa ja halpaa Oltermannia ei ole enää luvassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valio lopetti Venäjän markkinoille tarkoitettujen juustojen valmistuksen heti vientikiellon astuttua voimaan, mutta juustoja oli kuitenkin sitä ennen jo kypsymässä. Oltermanni-juustoja myytiin Suomessa halvoilla hinnoilla ja paikoitellen tuotteita hamstrattiin kilokaupalla. Valion myynnistä kerrotaan, että tuotteet loppuvat lähiviikkojen aikana.

Myöskään suolatonta voita ja Viola-tuorejuustoa ei ole enää tulossa myyntiin. Asiasta uutisoi Aamulehti.

Valion liikevaihdosta noin 20 prosenttia muodostuu Venäjän-viennistä. Edunvalvontajohtaja Riitta Brandt Valiolta kertoo, ettei yhtiö ole ainakaan toistaiseksi löytänyt korvaavia markkinoita muualta maailmasta. Vanhoja asiakassuhteita esimerkiksi Aasiassa sen sijaan on edelleen olemassa, joskin niistä saatava hinta on hänen mukaansa paljon huonompi kuin Venäjältä saatu.

On todennäköistä, että suomalaiset maataloustuottajat saavat kompensaatiota EU:lta Venäjän pakotteiden aiheuttamista menetyksistä johtuen. Tukien määrä ja kohteet ovat kuitenkin edelleen auki. Komission esitys tukitoimista voi Aamulehden tietojen mukaan valmistua lähiviikkojen tai kuukauden aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)