Verkkouutiset

IL: Pekka Puska uskoo eduskunnan kaatavan prosentinkorotuksen

Keskustan kansanedustaja pitää todennäköisenä, että kansanedustajien enemmistö kannattaa nykyistä 4,7 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkoholilain uudistusta vastustava keskustan kansanedustaja ja THL:n entinen pääjohtaja Pekka Puska uskoo, että eduskunta tulee kaatamaan hallituksen esityksen alkoholilain kokonaisuudistuksesta.

– Vaikka en pidä viisaana antaa tällaista esitystä, niin uskon hyvään lopputulokseen, koska eduskunnassa on minun käsittääkseni niin laajaa näkemystä, että tämä olisi monella tavalla turmiollista, Puska sanoo Iltalehdelle.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat Antti Kaikkonen (kesk.), Kalle Jokinen (kok.) ja Simon Elo (uv.) kertoivat tiistaina neuvotteluratkaisun löytymisestä alkoholilain kokonaisuudistuksessa.

Esitykseen sisältyy kaupassa myytävien juomien alkoholipitoisuuden nosto nykyisestä 4,7 prosentista 5,5 prosenttiin ja valmistustapaneutraliteetin toteuttaminen, mikä merkitsee niin sanottujen limuviinojen tuloa kauppojen hyllyille.

Hallituspuolueiden kansanedustajat saavat äänestää asiassa omantunnon mukaan. Puska luottaa kansanedustajien enemmistön niin hallituksessa kuin oppositiossa äänestävän esitystä vastaan, jos hallitus päättää sen antaa.

– Pitäisin todennäköisimpänä, että eduskunnassa enemmistö kannattaa pitäytymistä nykyisessä prosentissa, Puska sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)