Verkkouutiset

”Valtion tuki vääristää kilpailua joukkoliikenteessäkin”

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen väläyttää Kauppalehden kirjoituksessa VR:n henkilöliikenteen yksinoikeudesta luopumista jo ennen vuotta 2024.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harri Pursiainen puolustaa Kauppalehden kolumnissa lakkautettujen junayhteyksien korvaamista linja-autoilla. Hän huomauttaa, että valtion tuki on nykyisin huomattavan suuria asiakasta kohti niillä rataosuuksilla, joilla liikkuu korkeintaan joitakin kymmeniä asiakkaita päivässä.

– Valtion tuki vääristää kilpailua joukkoliikenteessäkin, Pursiainen kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että linja-autoilla ei ole asiaa markkinoille siellä, missä valtio ostaa junavuoroja. Silloin ei valtion tuen takia synny kilpailua.

– Vasta valtion tuen lopettaminen synnyttää markkinat, Pursiainen kirjoittaa.

Hän huomauttaa, että kilpailun takia muutamassa vuodessa linja-autoliikenteestä on tullut mielenkiintoista liiketoimintaa. Pursiainen uskoo, että niin kävisi raideliikenteellekin, jos se avattaisiin kilpailulle.

– Valtio ja VR ovat sopineet yhtiön yksinoikeudesta henkilöliikenteessä vuoteen 2024 saakka. Valtio voisi VR:n omistajana omilla päätöksillään toki muuttaa sopimusta, jos siihen on tahtoa, Pursiainen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)