Verkkouutiset

Suomi mukaan Euroopan puolustusviraston satelliittipalvelujen hankintaan

Suomi osallistuu Euroopan puolustusviraston satelliittipalvelujen hankintajärjestelyyn, kerrotaan puolustusministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi on liittynyt puolustusministeri Carl Haglundin (r.) päätöksellä Euroopan puolustusviraston EDA:n satelliittipalveluhankintajärjestelyyn.

Yhteishankintajärjestelyyn liittyvät valtiot valtuuttavat EDA:n toimimaan yhteishankintayksikkönä yhteishankinnan kohteena olevassa yhdessä tai useammassa puitesopimuksessa.

Puolustusministeriön mukaan Suomi tarvitsee satelliittikapasiteettia kansainvälisessä yhteistyössä sekä kriisinhallintaoperaatioiden yhteyksien turvaamiseksi.

Yhteishankintajärjestelyyn osallistuu Suomen lisäksi kymmenen EU:n jäsenvaltiota.

EDA tulee yhteishankintajärjestelyn perusteella kilpailuttamaan yhteishankinnan kohteena olevan yhden tai useamman puitesopimuksen.

Yhteishankintajärjestelyyn liittyminen ei puolustusministeriön mukaan velvoita Suomen puolustusvoimia tekemään tilauksia yhteishankinnan kohteena olevan yhden tai useamman puitesopimuksen perusteella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)