Verkkouutiset

Reserviläisupseeriliitto: Asedirektiivin kiristäminen on puolustuskysymys

Suomen reserviläisupseeriliiton puheenjohtajan mukaan EU ei saa rajoittaa ampuma-aseiden käyttöä Suomessa, koska reserviläisten on saatava harjoitella omaehtoisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen reserviläisupseeriliiton (RUL) puheenjohtaja Mikko Halkilahden mukaan Suomi ei voi hyväksyä EU:n suunnittelemaa itselaatavien kertatuliaseiden kieltoa, kertoo liitto tiedotteessaan. Ampuma-asedirektiivin kiristäminen on Halkilahden mukaan Suomen osalta puolustuskysymys.

‒ Pariisin terroritekojen jälkeen on ymmärrettävää, että Euroopassa halutaan lisätä turvallisuutta estämällä laittomien ampuma-aseiden joutumista terroristien käsiin. Tätä ongelmaa ei kuitenkaan ratkaista kieltämällä suomalaisten reserviläisten lailliset itselataavat kertatuliaseet, Halkilahti sanoo.

Suomen asevelvollisuuteen perustuva maanpuolustus on poikkeuksellinen Euroopassa, jonka useimmissa valtioissa on palkka-armeija. Halkilahden mukaan armeijan ampumaharjoittelu ei riitä, vaan ampumataidon ylläpitämiseksi reserviläisten on harjoiteltava omaehtoisesti.

Omaehtoinen harjoittelu ei onnistuisi, jos harjoittelussa käytettävät aseet tehtäisiin direktiivillä laittomiksi.

Halkilahden mukaan on mahdollista, että suurin osa EU-maista kannattaa direktiivin tiukentamista.

‒ Tällöin vähimmäisvaatimus on, että Suomi saa direktiiviin kansallisen edun huomioivan varauman, hän vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)