Verkkouutiset

Jussi Niinistö: Puolustukseen 50 miljoonaa euroa lisää

Sisäministeriön toimiala saa 46 miljoonaa euroa, josta poliisille kohdennetaan 34,5 miljoonaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kertoo, että puolustukseen on tulossa 50 miljoonaa euroa lisää. Lisäksi sopimussotilaisiin lisätään kaksi miljoonaa euroa.

Hallitus on päättänyt lisätä turvallisuuteen kaiken kaikkiaan 98 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Puolustusministeriön toimiala saa tästä 52 miljoonaa euroa ja sisäministeriön toimiala 46 miljoonaa.

Poliisille kohdennetaan 34,5 miljoonaa euroa lisää muun muassa ydintoimintojen turvaamiseen vuonna 2018. Suojelupoliisin määrärahoja korotetaan 3,5 miljoonalla eurolla.

Rajavartiolaitoksen määrärahoja lisätään noin 8 miljoonalla eurolla muun muassa ulkorajoilla tehtävien tarkastusten tehostamiseen vuonna 2018.

Hallitus vahvistaa toimintamallin valtioneuvoston yhteisen turvallisuustilannekuvan tuottamiseksi ja käsittelemiseksi. Hallitus vahvistaa myös hybridiuhkien tunnistamis- ja analyysikykyä.

Hallitus toteuttaa lainsäädäntöhankkeita hybridiuhkiin, terrorismiin, ääriliikkeisiin ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen varautumiseksi ja jatkaa turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman toimeenpanoa.

Turvallisuusympäristön muutoksen edellyttämät toimenpiteet toteutetaan muun muassa seuraavissa kokonaisuuksissa: valmiuden parantaminen, materiaalihankinnat ja strategiset hankkeet.

Toimenpiteillä parannetaan yhteiskunnan kriisinkestävyyttä, ennalta estetään uhkia ja vastataan niihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)