Verkkouutiset

USU: Puoluesihteerit kannattavat vaalien yhdistämistä

Oppositiossa ollaan valmiita siirtämään maakuntavaaleja vielä kerran ja yhdistämään ne eduskuntavaalien kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes kaikissa puolueissa on kiinnostusta yhdistellä vaaleja, jotta neljän erillisen vaalin sumasta päästäisiin eroon.

Maakuntavaalien ja eduskuntavaalien yhdistämistä kannattaa yhdeksästä eduskuntapuolueesta viisi. Yhdistämistä keväälle 2019 kannattavat oppositiopuolueet vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit, vihreät, sosialidemokraatit sekä tietyin edellytyksin ruotsalainen kansanpuolue. Tiedot käyvät ilmi Uutissuomalaisen kyselystä, joka tavoitti kaikki eduskuntapuolueet.

Keskusta, Uusi vaihtoehto -ryhmä ja perussuomalaiset eivät kannata maakunta- ja eduskuntavaalien yhdistämistä. Kokoomuksesta ei otettu kantaa asiaan.

– Varmaan on tarvetta puoluesihteeriporukassa vaaliputkea vielä kokonaisuutena tarkastella. Presidentinvaalit on selvä juttu, mutta jos miettii sitä kahdeksan kuukauden putkea vuoden 2018 lokakuusta kesäkuulle, niin kyllä kolmet vaalit tuntuu äkkiseltään aika paljolta, kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen myöntää.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm muistuttaa, että nykytiedon mukaan sote- ja maakuntalait olisivat tulossa voimaan kesällä 2018, vain kolme ja puoli kuukautta ennen maakuntavaaleja.

– Aika on aivan liian lyhyt ehdokasasettelun ja vaaleihin valmistautumisen kannalta.

Vastaukset antoivat puolueiden puoluesihteerit lukuun ottamatta perussuomalaisia, jonka puolesta vastasi puoluevirkailija Matti Putkonen sekä Uusi vaihtoehto -ryhmää, jonka kannan kertoi ryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Alkuperäisen aikataulun mukaan maakuntavaalit piti järjestää presidentinvaalien yhteydessä tammikuussa 2018. Keskiviikkona hallitus ilmoitti, että vaalit siirretään lokakuulle 2018. Siirron seurauksena noin puolentoista vuoden sisällä tullaan käymään neljät erilliset vaalit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)