Verkkouutiset

Eduskunnasta löytyi ainakin kaksi, jotka seuraavat puoli yhdeksän uutisia tv:sta

Kansanedustajat aprikoivat, miten moni enää seuraa tv-vastaanottimista uutisia tiettyyn kellonaikaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta ehti perjantaina puhua puolen tunnin ajan Yleisradiosta. Kokoomuksen Timo Heinonen piti ehkä merkittävimpänä sitä, että Yle siirtää ohjelmia ja muuta sisältöä yhä enemmän nettiin perinteisiltä kanavilta. Hän piti uudistuksia hyvänä, ettei käy niin että uudistuksia jarrutetaan ”ja sen jälkeen ollaan myöhässä, kun toiset ovat menneet sinne”.

– Tänä päivänä jo monet nuoret etsivät kaikki uutiset netistä ja katsovat ne tableteista tai puhelimista. Enää oikeastaan edustaja (Ben) Zyskowicz odottaa puoli yhdeksän uutisia katsoakseen ne televisiovastaanottimelta, melkein kaikki muut ovat katsoneet jo ne hieman aiemmin omalta tabletiltaan, Timo Heinonen sanoi.

Hän sai useita välihuutoja, joista pöytäkirjaan kirjautui vain Sdp:n Eero Heinäluoman ”on meitä kaksi”,

– No, muutamia löytyy salista, ja toki niitä Suomesta löytyy muitakin. Mutta tähän suuntaan se menee, ja minun mielestäni hyvä, että Yleisradio uudistaa tätä, Heinonen jatkoi.

– Uutisten panttaaminen ei enää onnistu eikä odottaminen, että skuuppi kerrottaisiin puoli yhdeksän uutisessa, vaan se kerrotaan heti, kun jotain on tapahtunut. Tähän suuntaan mediamyllerrys on menossa, haluamme sitä tai emme.

Keskustan Mikko Alatalo ihmetteli, miksi Pirkanmaan uutiset ovat nyt Tampereen radio ja mitä savonlinnalaiset ajattelevat Mikkelin radiosta.

– On myönteistä, että Yle panostaa jatkossakin verkon uutispalveluihin, lastenohjelmiin ja nuorisolle suunnattuihin palveluihin. Todellakin toivon, että urheilupuolella ei lähdetä kuitenkaan tuohon kalliiseen hintakilpailuun, Alatalo sanoi.

Ylen hallintoneuvostoa johtavan Kimmo Kivelän (ps.) mukaan kansalaisilla on Yleä kohtaan viha-rakkaus -suhde.

– Ainakin voimme sen sanoa, että urheiluohjelmat olivat parempia silloin kun Virén juoksi ja Mäntyranta hiihti. Mutta Yle elää ajassa, ja huomioidaan teknologian muutos ja huomioidaan mediakäyttäytymisen muutos ja sen mukaan reagoidaan, Kivelä totesi.

Sdp:n Timo Harakan mukaan Timo Heinonen oli ajastaan pahasti jäljessä vaatiessaan Yleä vastaamaan digitaaliseen murrokseen.

– Hän sanoi, että nuoret hankkivat tietonsa netistä ja mobiilista eivätkä enää vahtaa puoli yhdeksän uutisia televisiosta. Mutta eivät nuo sisällöt sinne kännykkään ja nettiin putkahda tyhjästä, vaan jokuhan ne tekee ja se tekijä on tietenkin Yle. Eli teknologian eturintamassa kulkevalle edustajalle tiedoksi, että Ylen digitaalinen Elävä arkisto täyttää jo kymmenen vuotta ja Areena ensi vuonna, Timo Harakka sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)