Verkkouutiset

PS-poliitikko rasismista: On huomioitava, miten ryhmät itse ovat vaikuttaneet kielteisten asenteiden syntyyn

Vähemmistöjen puolelta ja keskuudessa tapahtuva rasismi on tabuaihe, sanoo Sakari Puisto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tampereella kaupunginvaltuuston jäseneksi valittu Sakari Puisto (ps) kirjoittaa Uuden Suomen blogissa, että rasismikeskustelussa huomio tulisi kiinnittää yhtälailla vähemmistöryhmien keskuudessa tapahtuvaan rasismiin.

”Tämä on jo aikaansaatu valtioneuvoston linjaus valtion kotouttamisohjelmassa, ja nyt tarvitaan rohkeutta, että Tampereen kaupunki ja muutkin kunnat tarkastelisivat ennakkoluulottomasti myös etnisten vähemmistöryhmien keskuudessa tapahtuvaa rasismia sekä syrjintää”, työministeri Jari Lindströmin (ps) erityisavustajana työskentelevä Puisto sanoo.

Hänen mukaansa tarkastelun kohteeksi tulee myös ottaa, miten ryhmät itse ovat saattaneet omalla toiminnallaan vaikuttaa kielteisten asenteiden kehittymiseen itseään kohtaan ja miten he pystyisivät omalla toiminnallaan ehkäisemään kielteisten asenteiden muodostumista.

”Tarvittaessa rohkaisen keskusteluun, sillä vähemmistöjen puolelta ja keskuudessa tapahtuva rasismi on kiistatta tabuaihe”, Puisto kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)