Verkkouutiset

Petri Sarvamaa: Oleskelulupien yhtenäistäminen lisää turvallisuutta

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) kolmansien maiden kansalaisten oleskelulupien yhdenmukaistaminen lisää turvallisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentti äänestää keskiviikkona kolmansien maiden kansalaisten oleskeluluvan yhtenäisen kaavan uudistamisesta Strasbourgin täysistunnossa. Petri Sarvamaa toimi asiassa parlamentin suurimman ryhmän, keskustaoikeistolaisen EPP:n neuvottelijana.

Hänen mukaansa oleskelulupaan tehtävät tekniset muutokset parantavat sen turvallisuutta ja vaikeuttavat väärentämistä.

– Nykyinen korttimalli on ollut voimassa 20 vuotta. Sen turvaominaisuudet pitää päivittää vastaamaan nykypäivää. Yhdenmukaisemmat oleskeluluvat helpottavat rajavartioiden ja muiden viranomaisten työtä hallita EU:n alueelle tulevia ihmisiä. Se tehostaa ulkorajojen valvontaa ja lisää turvallisuutta, Sarvamaa sanoo.

Hänen mukaansa jäsenmaille annetaan esimerkiksi mahdollisuus lisätä korttiin siru sähköistä asiointia varten yhteisten vakio-ominaisuuksien lisäksi.

– Vielä ei menty täysin yhdenmukaistettuun oleskelulupaan, Sarvamaa kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)