Verkkouutiset

”On aika korjata käytäntö, jossa vakuutusoikeus voi ilman potilaan tutkimista tehdä arvion hänen terveydentilastaan”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä odottaa, että hallitus yhdessä tuumin saa muutoksen aikaan vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeuskäytäntöön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä viittaa ongelmaan, joka syntyy, kun vakuutusoikeus tekee papereiden perusteella eri arvion potilaan vammasta tai terveydentilasta kuin potilasta hoitanut erikoislääkäri.

Työministeri Jari Lindström (ps.) asetti myös oikeusministerinä toimiessaan selvityshenkilön tarkastelemaan vakuutusoikeuden käytäntöjä. Vallitseva vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeuskäytäntö on selvästi asia, jossa järjestelmämme ja kansalaisten oikeustaju eivät kohtaa.

Niinpä perussuomalaisten eduskuntaryhmä odottaa, että hallitus yhdessä tuumin saa muutoksen aikaan vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeuskäytäntöön.

– Vakuutusoikeuden resursseja on lisättävä, jotta suullisten käsittelyjen määrää voidaan lisätä ja pyytää lisää erikoislääkärilausuntoja. Oikeuden käsittelyaikojen lyhentämiseksi tarvitaan lisää tuomareita. On jo aika korjata oikeudentajun vastainen käytäntö, jossa vakuutusoikeus voi ilman potilaan tutkimista tehdä arvion hänen terveydentilastaan. Tällaisen ei pitäisi enää nykyaikana olla mahdollista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pyytää oikeusministeri Antti Häkkästä (kok.) jatkamaan Lindströmin alulle saamaa selvitystyötä ja tuomaan vielä tämä hallituksen aikana ehdotuksen ongelman ratkaisemiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)