Verkkouutiset

PS:n Ville Tavio karkottaisi ulkomaalaiset raiskaajat automaattisesti

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion mielestä raiskaukseen syyllistynyt ulkomaalainen pitäisi karkottaa automaattisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oulun käräjäoikeus langetti Kempeleen alaikäisen raiskaustapauksessa ulkomaalaistaustaiselle miehelle 2 vuoden ja 10 kuukauden vankeustuomion.

– Jos Kempeleen raiskaajalla ei ole Suomen kansalaisuutta, niin ehdotukseni karkotusautomaatista soveltuisi tapaukseen, Ville Tavio sanoo tiedotteessaan.

Hän on eduskunnan viime syyskaudella tehnyt asiasta lakialoitteen. Aloitteen mukaan vakavaan rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen määrättäisiin automaattisesti karkotettavaksi rikostuomiolla.

– Mikäli esittämäni karkotusautomaatti olisi voimassa – ja Kempeleen raiskaaja on ulkomaan kansalainen – hänet olisi määrätty karkotettavaksi jo rikostuomiossa, Tavio selostaa lakialoitettaan.

– Nyt jäädään odottamaan, tekeekö poliisi aikanaan karkotusesitystä ja mitä päättää maahanmuuttovirasto ja sitten hallinto-oikeus. Nykyinen karkotuskäytäntö on monimutkainen ja vie paljon viranomaisten aikaa. Koko prosessi voitaisiin korvata ehdottamallani tavalla siten, että karkotuksesta päättäisi käräjäoikeus jo rikostuomiossa, hän sanoo.

– Automaattisena määrätty karkotus pantaisiin täytäntöön vankeusajan kärsimisen jälkeen, Tavio lisää.

Tavio on kiinnostunut myös selvittämään, voisiko rikollisen ulkomaalaisen saaman kansalaisuuden perua.

– Nykyjärjestelmässä Suomen kansalaisuus on liian helppo saada. Kansalaisuuden saamisen jälkeen karkottaminen ei enää nykylaissa ole mahdollista. Tulee tilanteita, joissa kansalaisuuden vastikään saanut henkilö syyllistyy rikoksiin. Silloin voidaan perustellusti kysyä, onko kansalaisuus myönnetty väärälle henkilölle, Tavio katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)