Verkkouutiset

Vesa-Matti Saarakkala: Burkan käyttö on ristiriidassa perusoikeuksien kanssa

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan mielestä Suomen on seurattava Saksan burkalinjaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja hänen puolueensa CDU ovat lähteneet ajamaan kasvot peittävien burka- ja niqab-huivien kieltoa sekä poistamaan kaksoiskansalaisuutta maan lainsäädännöstä.

Vesa-Matti Saarakkalan mielestä maahanmuuttopolitiikan uudelleenarviointi Saksassa on seurausta integraation ja monikulttuurisuuskokeilujen epäonnistumisesta, joka on johtanut muslimiväestön eristäytymiseen omaan rinnakkaisyhteiskuntaansa, jossa vallitsevat islamilaiset arvot ja normit.

Saarakkalan mukaan uskonnolliselle vähemmistölle myönnettyjen erivapauksien ei pitäisi mennä sukupuolten välisen tasa-arvon, lakien ja ihmisoikeuksien yläpuolelle myöskään Suomessa.

– Esimerkiksi burkan tai niqabin käytön voidaan katsoa olevan ennen kaikkea uskonnollisten normien sanelema pakko, joka on ristiriidassa perustuslain turvaamien perusoikeuksien kanssa. Myös uskonnollisista syistä tehdyt poikalasten ympärileikkaukset ovat edelleen laillisia huolimatta siitä, että teko tunnusmerkistöltään rikkoo korkeimman oikeuden tulkinnan mukaan Suomen lakeja ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa suojattua henkilökohtaista koskemattomuutta, Saarakkala sanoo.

Hänen mukaansa on ilmeistä, että oikeudet tulevat kiistetyksi ennen kaikkea eräiden kolmansista maista tulleiden väestöryhmien edustajien taholta, eikä siirtolaiskriisin hoidon epäonnistuminen koko Euroopan tasolla tule Saarakkalan mukaan helpottamaan tilannetta tulevaisuudessakaan.

Saarakkala vaatii kirjallisessa kysymyksessään hallitukselta toimia, jolla palautetaan perustuslain sekä lakien ja ihmisoikeussopimusten takaamat oikeudet uskonnollisille vähemmistöille myönnettyjen erityisoikeuksien edelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)