Verkkouutiset

PS:n Jani Mäkelä: Tulevaisuuden työmarkkinat eivät saa merkitä suurtyöttömyyttä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mukaan työmarkkinakeskusteluissa ei tarpeeksi huomioida teknologian tuomia haasteita ja mahdollisuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä sanoo puolueensa ryhmäpuheessa, että poliitikkojen on työn murroksessa toimittava siten, että tulevaisuuden työmarkkinat eivät merkitse Suomelle suurtyöttömyyttä, vaan uudenlaisen työn aikaa. Eduskunta kävi tiistaina lähetekeskustelun hallituksen tulevaisuusselonteon ensimmäisestä osasta, joka käsittelee työn ja työelämän muuttumista.

Mäkelän mukaan suurimpia muutoksia tuovat tullessaan globalisaatio ja digitalisaatio.

– Uudet teknologiat voivat olla tekoälyä, robotisoituja palveluita, virtualisointia, itseorganisoituvia alustoja ja niin edelleen. Tekoälyn kehittyminen tulee olemaan seuraava suuri teknologinen muutosvoima, joka muuttaa käsitystämme työstä, Mäkelä sanoo.

Hänen mukaansa on yhä korostetummin pyrittävä siihen, että työn tekeminen ja teettäminen kannattaa kaikissa tapauksissa.

– Onko keino tämän toteuttamiseen perustulo vai jokin muu, se kysymys meidän on ratkaistava yhdessä.

Kehityskohteena Mäkelä mainitsee, että Suomessa on tapana käsitellä työmarkkinoiden ja teknologian kehitystä eri foorumeilla, eri ihmisten toimesta.

– Työmarkkinakeskusteluissa ei tarpeeksi huomioida teknologian tuomia haasteita ja mahdollisuuksia. Toisaalta teknologia-alojen asiantuntijat eivät saa riittävästi esille uudistusmahdollisuuksia, Mäkelä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)