Verkkouutiset

Perussuomalaisten ministeristä halutaan äänestys – Mika Niikko haastaa Sampo Terhon

Kansanedustaja Mika Niikon mielestä eduskuntaryhmää ei voida sivuuttaa ministerin valinnassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) aikoo asettua ehdolle kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministeriksi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa tänään torstaina kello 14.

Perussuomalaisten puoluehallitus on käsitellyt eilen keskiviikkona sähköpostikokouksessaan uuden kulttuuri-, urheilu- ja eurooppaministerin valintaa. Nimeä ei ole paljastettu, mutta todennäköisesti puoluehallitus esittää tehtävään eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Sampo Terhoa. Terho on ehdolla perussuomalaisten puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

– Olen asettunut ehdolle kulttuuri- ja eurooppaministerin tehtäviin, Mika Niikko sanoo Verkkouutisille.

Syynä on se, että kulttuuriministerin tehtäviin kuuluvat nuorisotyö ja nuorisopolitiikka. Niikko haluaa ajaa syrjäytyneiden nuorten asiaa ja luoda heille tukipolkuja. Hän on siviiliammatiltaan nuorisojärjestöjohtaja.

Niikon mielestä ministerivalinnassa ei voida sivuuttaa eduskuntaryhmää. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän sääntöjen mukaan valtioneuvoston jäsenet nimetään eduskuntaryhmän, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen yhteisessä kokouksessa, jossa jokaisella on yksi henkilökohtainen ääni.

– Meidän eduskuntaryhmän säännöissä lukee näin. Minä odotan, että näin toimintaan, Niikko sanoo.

Kun Pirkko Mattila (ps.) valittiin sosiaali- ja terveysministeriksi Hanna Mäntylän (ps.) tilalle, päätös annettiin eduskuntaryhmälle tiedoksi ilmoitusasiana.

Tiettävästi myös kansanedustaja Kari Kulmala (ps.) on ilmoittautunut ministeriehdokkaaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)