Verkkouutiset

Perussuomalaisten Jani Mäkelä: Liikenneuudistus on hyppy tuntemattomaan

Digitalisaation huomioonottava liikenteen lakimuutosesitys on luultavasti uraauurtava maailmassa, suoranainen hyppy tuntemattomaan, sanoo kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Laki liikenteen palveluista on ollut tähänastisen eduskuntaurani isoin vääntö. Liikenne- ja viestintävaliokunta sai todellisen tulevaisuuspaketin käsiteltäväkseen. Muutimme lakipakettia aikalailla valiokunnassa. Me perussuomalaiset kannoimme huolta, ottaako lakiuudistus riittävällä tavalla maakuntien olosuhteet huomioon. Saako taksin Lemillä jatkossakin? Mitä se maksaa?, Jani Mäkelä kyselee.

Hänen mukaansa perussuomalaisten vaatimuksesta taksiyrittäminen säilyy Suomessa luvanvaraisena. Yrittäjän kotipaikka voi olla vain Suomi, yrityksellä pitää olla suomalainen y-tunnus ja auton pitää olla rekisteröity Suomeen. Perussuomalaiset ajoi myös vahvasti vaatimusta kuljetustoiminnan ammattimaisuudesta, mikä lisättiin lakiesitykseen viime hetkillä.

Mäkelä on tyytyväinen, että mietintöön saatiin lausuma, joka velvoittaa hallitusta seuraamaan kuljetuspalveluja liikennemarkkinoiden terveen ja tasapainoisen toimintaympäristön turvaamiseksi eli suomeksi harmaaseen talouteen puututaan, jos sitä esiintyy.

– Olen tietotekniikan ja mahdollisimman sääntelyvapaan liiketoiminnan ystävä. Tekemämme liikenneuudistus voi olla mahdollisuus, mutta sen mahdollisiin lieveilmiöihin on myös varauduttava. Olen huolissani siitä, lisääntyykö harmaa talous, Mäkelä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)