Perussuomalaiset: Jäitä hattuun oppositio – kabotaasiasiassa edetään Suomen edun mukaisesti

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kehottaa oppositiota laittamaan jäitä hattuun kabotaasiasiassa.

  • LKS 20160202 LKS 20150512  Kansanedustajat Ozan Yanar (vihr.)  ja Leena Meri (ps.) eduskunnan täysistunnossa 12. toukokuuta 2015. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri.

    ()

Perussuomalaiset huomioi, että oppositioedustajat ovat viime päivinä ottaneet ahkerasti kantaa raskasta liikennettä koskevaan kabotaasiesitykseen, ja on myös vaadittu ulkomaisen raskaan liikenteen osallistumista teidemme ylläpitoon niin kutsutulla vinjettimaksulla.

– Hyvä, että oppositio on siirtynyt hallituksen linjalle ajamaan Suomen etua, perussuomalaisten eduskuntaryhmä sanoo tiedotteessaan.

Kabotaasiesitys on parhaillaan eduskunnassa. EU on uhannut Suomea sanktioilla, jos asia ei etene.

– Me toimimme harkitusti. Suomen lakia ei muuteta ennen kuin asia on kaikilta osin selvä. Oppositio maalailee uhkakuvia ja väittää hallituksen toimivan Suomen edun vastaisesti. Suurin osa oppositiopuolueista on ollut viemässä meidät siihen järjestelmään, joka näitä kabotaasimuutoksia vaatii eli Euroopan unioniin, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri.

Hän toteaa, että raskaan liikenteen vinjettimaksut ovat hallitusohjelmassa.

– Asia etenee hallituksessa. Kun esitys on valmis, se tuodaan eduskuntaan. Silloin oppositiollakin on mahdollisuus osoittaa tukensa hallituksen politiikalle, hän jatkaa.

Kabotaasiesitys on nyt käsiteltävänä liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

– Se käsitellään perusteellisesti koko eduskunnan voimin. Pitää löytää paras mahdollinen ratkaisu Suomelle ja suomalaisille kuljetusyrityksille, sanoo liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (ps.).

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.