"Verotuotto nolla" - Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä vastustaa suurmoskeijan rakentamista

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän mielestä suurmoskeijahanke ei ole yleishyödyllinen, joten Helsingin kaupungin ei pitäisi edistää hanketta veronmaksajien varoilla tai alle markkinahintaisten tonttien luovuttamisella.

  • LKS 20131020  20130527 LKS 20110923 - LKS 20100924 - Perussuomalaisten puoluevaltuusto kokous Helsingissä 24. huhtikuuta 2010. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

    "Helsingin kaupungin ei pitäisi edistää hanketta veronmaksajien varoilla tai alle markkinahintaisten tonttien luovuttamisella."

    ()

– Asuntopulasta kärsivä Helsinki kaipaa asuntoja ja veronmaksajia asuntoihin. Moskeijoiden verotuotto on nolla, sanovat perussuomalaiset.

– Hanketta on käyty esittelemässä valtuustoryhmällemme. Suunnitteilla on keskus, jossa moskeijan lisäksi olisi myös urheilu- ja harrastetiloja. Hankkeen toteuttamisen väitetään helpottavan maahanmuuttajien kotoutumista. Väite on varsin kyseenalainen eikä siitä liene tutkimustietoa ainakaan Suomessa, sanoo Helsingin Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen tiedotteessaan.

Suurmoskeijahankkeen rahoitus on perussuomalaisten tietojen mukaan suurimmaksi osaksi tulossa Bahrainista, missä sunnien ja shiia-muslimien välit ovat välillä kärjistyneet yhteenotoiksi.

– Uskonnollisten välienselvittelyjen riski Suomessakin voi kasvaa, jos Helsinkiin rakennetaan vain yhtä aatesuuntaa palveleva suurmoskeija.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän mielestä maahanmuuttajien eriytyminen omiin tiloihinsa ei lähtökohtaisesti edistä integroitumista.

– Omien jättiläistilojen järjestäminen maahanmuuttajille ei edistä kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Kaupungin tehtävä on varmistaa kaikille kaupunkilaisille yhdenvertaiset ja samat palvelumallit, eikä eriyttää uskonnollisin perustein osaa palveluja tietylle ryhmälle.

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä ja Perussuomalainen Helsinki esittävät, että Helsingin kaupunki toimii kaupunkilaisten suuren enemmistön edun mukaisesti eikä kiirehdi tai taloudellisesti edistä hanketta millään tavalla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.