Verkkouutiset

Professorit ja Tieteentekijät: Opiskelijoilla pitää olla tasavertaiset mahdollisuudet opiskeluun

Helsingin keskustaan kokoontui keskiviikkona opiskelijoita osoittamaan mieltään opintotukileikkauksia vastaan. Mielenilmauksessa on mukana myös yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tieteentekijöiden liiton ja Professoriliiton mielestä opiskelijoilla on oltava tasa-arvoiset mahdollisuudet opiskeluun. Tämä on aina ollut suomalaisen koulutusjärjestelmän vahvuus. Opintotuen leikkaaminen ja sen muuttaminen enemmän lainapainotteiseksi sotii pahasti tätä vastaan, sanovat Tieteentekijöiden liitto ja Professoriliitto.

Opintotukiuudistuksen yhdeksi tavoitteeksi mainitaan opiskeluaikojen lyhentäminen. Liitojen mukaan tämän saavuttaminen näyttää tässä tilanteessa täysin utopistiselta.

– Yliopistorahoituksen leikkaukset vaikuttavat väistämättä opetustarjontaan. Kurssien määrää joudutaan supistamaan ja opetusta antamaan yhä enemmän isoissa ryhmissä. Yliopistohenkilöstön irtisanomiset ja muut mittavat säästötoimet vaikuttavat pakosti myös opiskelijoiden valmistumisaikoihin.

– Kotimaiset ja kansainväliset asiantuntijat ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, että rahoitusleikkaukset yliopistoista, opetuksesta ja tutkimuksesta ovat haitallisia. Ne syövät tulevaisuutta niin opiskelijoilta, tutkimuksen edellytyksistä kuin koko Suomen talouden nousulta, toteavat liittojen puheenjohtajat Kaarle Hämeri ja Petri Koikkalainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)