Verkkouutiset

Professoriliitto vastustaa ammattikorkeakoulujen professorinimikettä

Professoriliiton mielestä ammattikorkeakouluissa ei voi olla professorinimikkeitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Professoriliiton valtuusto huomauttaa, että ammattikorkeakouluissa ei voi olla professorinimikkeitä. Ammattikorkeakoululain mukaan ammattikorkeakouluissa on yliopettajia, lehtoreita ja muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä. Yliopistolain mukaan yliopistossa on puolestaan professoreita ja muuta opetus- ja tutkimushenkilöstöä sekä henkilöstöä muiden tehtävien hoitamista varten.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry julkaisi maaliskuussa ammattikorkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen raportin. Siinä esitetään, että ammattikorkeakouluissa otettaisiin käyttöön työelämäprofessori -nimike.

Professoriliiton valtuusto katsoo, että professorinimikettä pitää käyttää lainsäädännön ja vakiintuneen käytännön mukaan vain yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Valtuuston mielestä on tärkeää, että professoreita voidaan jatkossakin arvostaa tieteellisen tutkimuksen, taiteellisen toiminnan, ylimmän opetuksen sekä oman alansa asiantuntijoina.

Professoriliitto on pyytänyt opetus- ja kulttuuriministeriötä ryhtymään toimenpiteisiin, jotta ammattikorkeakoulut noudattavat ammattikorkeakoululain säädöksiä, eivätkä käytä professori-johdannaisia nimikkeitä.

Professoriliiton mielestä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tutkintorakenteet on säilytettävä jatkossakin erillisinä ja että kandidaatin-, maisterin- ja tohtorintutkintoja voi suorittaa vain yliopistoissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)