Verkkouutiset

Professori rokotusvastaisuudesta MTV:lle: Sekopäistä, tulee mieleen Göbbelsin sanonta

Rokottamatta jättäminen on professorin mukaan typerää ja tuomittavaa. Asiantuntija-arvioiden mukaan tästä voi seurata myös rokotettujen suojan häviäminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viime aikoina julkisuudessa käyty rokotekeskustelu on professori Erkki Aurejärven mukaan täysin sekopäistä ja vastuutonta. Hän vertaa rokottamatta jättämistä verrattavissa tapaukseen, jossa vanhemmat jättivät diabeteslapsen ilman insuliinia ja tämä kuoli. Ihmiset Suomessa eivät Aurejärven mukaan ymmärrä, miten hyvin asiat ovat.

– Jos yksi saa ihottumaa sikainfluenssarokotteesta, niin se on sitten kamalaa. Haitat suhteessa hyötyihin ovat joku promillenosa, jos ajattelee, että meillä on 5,5 miljoonan ihmisen kansa ja valtaosa voi hyvin, hän sanoo MTV:lle.

Rokotukset ovat hänen mukaansa poistaneet Suomesta polion, tuberkuloosin, tuhkarokon, sikotaudin, hinkuyskän, kurkkumädän ja vihurirokon.

– Tästä tosiasiasta huolimatta meillä on järjestöjä ja lääkäreitä, jotka väittävät rokotuksia tarpeettomiksi tai suorastaan haitallisiksi.

Aurejärven mielestä on uskomatonta, että rokottamatta jättämisen riskit tajutaan vasta, kun joku esimeriksi sairastuu polioon.

– Tulee mieleen vain Göbbelsin sanonta, että yhden ihmisen tappaminen on murha, kahden katastrofi, mutta 6 miljoonan – se on vain tilastoluku.

Hänen mukaansa Suomessa esiintyy myös paljon taikauskoa esimerkiksi astrologian ja horoskooppien muodossa.

– Se on kuitenkin eri asia, jos joku niihin höyrähtää ja maksaa vaikka horoskoopista. Se ei ole niin vakavaa. Lasten rokottamatta jättäminen on kuitenkin täysin eri asia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)