Verkkouutiset

HU: HOK-Elannon edustajiston jäsen vaatii Prismoja kiinni juhlapäivinä

Skp:n Yrjö Hakasen mukaan osuuskaupan ei tule olla romuttamassa työväenliikkeen saavutuksiin kuuluvia vapaapäiviä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

HOK-Elannon edustajistoon kuuluva Helsingin kaupunginvaltuutettu, Suomen kommunistisen puolueen Yrjö Hakanen haluaa osuuskaupan pitävän Prismat ja S-marketit kiinni vappuna, äitienpäivänä ja pääsiäisenä. Asiasta kertoo Helsingin Uutiset.

Aukiolorajoitukset poistuivat vuodenvaihteessa. Hakanen vaatii HOK-Elannon peruvan aukiolojen vapauttamisen näiltä pyhiltä.

”Vappu on työväenliikkeen kansainvälinen mielenosoituspäivä ja se on ollut Suomessa yleinen vapaapäivä koko sodanjälkeisen ajan. Osuuskaupan ei pidä olla romuttamassa työväenliikkeen suurimpiin saavutuksiin kuuluvia säännöllisiä vapaapäiviä ja vapun kaltaista kansainvälistä juhlapäivää”, hän toteaa.

Yrjö Hakasen mukaan äitienpäivän muuttaminen kauppapäiväksi ”kertoo ikävällä tavalla siitä, että HOK-Elannossa kaupallinen voitontavoittelu on polkenut alleen osuustoiminnan perinteiset sosiaaliset arvot”.

”Kaikkien juhlapäivien muuttaminen kauppapäiviksi osoittaa huonoa harkintaa ja suorastaan välinpitämättömyyttä työväenliikkeen, perhe-elämän ja yhteisöllisistä arvoista, Hakanen katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)