Verkkouutiset

Presidentti Niinistö: Hyvää ei riitä rajattomasti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti Yhteisvastuukeräyksen avajaispuheessaan kantaa suomalaisen yhteiskunnan eheyteen, nuorison syrjäytymiseen sekä Euroopan pakolais- ja siirtolaistilanteeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Sauli Niinistö totesi puheessaan, että vallalla oleva siirtolaiskriisi on tuonut suomalaisille entistä näkyvämmäksi mielekkään tekemisen ja tulevaisuuden uskon merkitykset. Hyvää ei hänen mukaansa riitä rajattomasti.

– Yli miljoona ihmistä, joista suuri osa nuoria miehiä, on tullut Eurooppaan etsimään turvallisempaa tulevaisuutta. Suomeenkin on tullut kymmeniä tuhansia ihmisiä ja lisää olisi tulossa. Hyvää ei kuitenkaan riitä rajattomasti. Me pystymme auttamaan vain heitä, jotka pakenevat todellista hätää, Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan Suomea sitoo samaan aikaan niin yhteinen vastuu kuin myös yhteinen etu auttaa ihmisiä muuallakin kuin Suomessa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että hauraista maista rakennetaan vahvempia ja vakaampia.

Presidentin mukaan suomalaisen yhteiskunnan vahvuus perustuu tällä hetkellä sekä tulevaisuudessa sen eheyteen ja siihen, että kaikki pidetään mukana. Erityisesti presidentti korostaa huoltaan syrjäytyneitä nuoria kohtaan, joita hän sanoo olevan jopa kymmeniätuhansia. Presidentti muistuttaa, ettei syrjäytyminen tapahdu hetkessä, vaan kyseessä on usein jopa vuosia vievä, salakavalakin kehitys. Niinistön mukaan Suomella ei maana ole varaa menettää yhtään ihmistä, joka olisi pelastettavissa.

– Syrjäytyneistä puhutaan usein kasvottomana massana, kerrataan kuinka heistä jokainen maksaa yhteiskunnalle yli miljoona euroa. Silti kaikilla näistä nuorista on oma, erityinen taustansa ja tarinansa. Jokainen heistä on arvokas ja lähes jokaisella olisi annettavaa ja saatavaa opiskelussa, harrastuksissa, työelämässä, siis yhteisissä asioissa, jotka hyvään elämään kuuluvat, Niinistö totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)