Verkkouutiset

Sauli Niinistö: Kyllä minä mukaan lähden

Presidentin mielestä hänen vaalivastustajansa "roimivat varmaan joka tapauksessa".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MTV3 piti keskiviikkona illansuussa Porin SuomiAreenalla tasavallan presidentin haastattelutunnin.

Presidentti Sauli Niinistöltä kysyttiin ensimmäisenä neljän presidenttiehdokkaan edellispäivänä samassa paikassa esittämästä arvostelusta, ettei hän lähde mukaan vaalikeskusteluihin.

– Kyllä minä mukaan lähden, Sauli Niinistö sanoi heti.

– Meillä on ollut – vähän muistelin menneitä – silloin 12 vuotta sitten, jolloin tilanne oli ihan samanlainen. Meillä oli istuva presidentti (Tarja) Halonen ehdokkaana. Silloin hän ja myös pääministeri (Matti) Vanhanen kumpikin esittivät, että ’saammeko työrauhan’. Ja se tarkoitti sitä, että ensimmäinen vaalikeskustelu käytiin vajaa kaksi kuukautta ennen vaaleja, hän huomautti.

Viime presidentinvaaleissa eli 2011-12 Niinistön mukaan he aloittivat noin kolme kuukautta ennen vaaleja.

– Nyt vaaleihin on aikaa kuusi kuukautta. Ja minä en mitenkään osaa nyt kuvitella, että olisi jotain korvaamattomia vahinkoja siitä, että me emme kuusi kuukautta aikaisemmin – Suomen ennätysajassa – aloita näitä keskusteluja.

Presidentiltä kysyttiin, pitääkö hän kiinni aikataulusta, vaikka vastustajat alkaisivat roimia häntä päivästä ja viikosta toiseen.

– Roimivat varmaan joka tapauksessa.

Sauli Niinistö kertoi EVAn tarjonneen tänään keskustelun järjestämistä joskus lokakuun loppupuolella.

– Minä olen tällainen vanha perinteitten mies ja olen aikaisemminkin ollut EVAn vaalitentissä, jolla on avattu nämä keskustelut. Joten minä ainakin suhtaudun hyvin myönteisesti siihen, kunhan nyt vaan sellainen päivä löytyy. Ja se pannaan löytymään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)