Verkkouutiset

Sipilä, Soini ja Zyskowicz valittiin eduskunnan puhemiehistöön

Uusi eduskunta piti ensimmäisen täysistuntonsa Helsingissä väliaikaisissa Sibelius-talon tiloissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

19. huhtikuuta vaaleilla valittu eduskunta valitsi tiistaina ensimmäisessä täysistunnossaan puhemiehen sekä ensimmäisen ja toisen varapuhemiehen.

Ensimmäistä istuntoa johti ikäpuhemies Pertti Salolainen (kok.).

Puhemieheksi valittiin suurimman puolueen eli keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Hän sai 194 ääntä. Timo Soini sai yhden äänen.

Ensimmäiseksi varapuhemieheksi valittiin perussuomalaisten Timo Soini. Hän sai 185 ääntä. Teuvo Hakkarainen sai yhden äänen ja seitsemän äänesti tyhjää.

Toiseksi varapuhemieheksi valittiin kokoomuksen Ben Zyskowicz. Hän sai 193 ääntä. Arto Satonen sai yhden äänen. Yksi äänesti tyhjää.

Kiitossanoissaan puhemies Juha Sipilä totesi, että ”aloitamme työmme poikkeuksellisen vaativissa oloissa. Kansainvälinen tilanne on jännitteisempi kuin pitkään aikaan. Suomen oma tilanne on hyvin vaikea, ja meillä on suuria ongelmia ratkaistavina”.

– Kansalaisten luottamus poliittiseen päätöksentekoon on koetuksella. Edellisten valtiopäivien viimeisten viikkojen tapahtumat eivät saa toistua. Vain me voimme palauttaa luottamuksen omilla toimillamme. Meillä ei ole mitään tärkeämpää tehtävää kuin löytää kestäviä ratkaisuja Suomen vaikeaan tilanteeseen. Päätöksenteon on oltava paljon ratkaisuhakuisempaa kuin tähän saakka, Juha Sipilä sanoi.

– Meistä jokainen voi vaikuttaa poliittisen keskustelukulttuurin tervehdyttämiseen. Kunnioituksemme toinen toistamme kohtaan tulee näkyä paremmin niin sosiaalisessa mediassa kuin eduskunnan salikeskustelussa.

Valittu puhemiehistö tulee toimimaan käytännössä uuden hallituksen muodostamiseen asti.

Juha Sipilä on määrä valita kello 16 alkavassa eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksessa hallitustunnustelijaksi. Hän tiettävästi antaa eduskuntaryhmille 15 kysymystä vastattavaksi.

Eduskunnan valiokunnat ja toimielimet valitaan ensi tiistaina. Niidenkin jäsenet nimetään uudelleen, kun hallitus on muodostettu.

Hallituspohja on määrä kertoa eduskuntaryhmien seuraavassa kokouksessa ensi viikolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)